Skriv din beskrivning här!

DO IT, NOW

 

För oss i Sverige är tillgång till rent vatten en självklarhet – allt vi behöver göra är att gå närmaste kran! För över en miljard människor i världen är det inte lika enkelt. Många dricker smutsigt vatten från floder och sjöar. Samtidigt spolar vi i Sverige bort 12 liter rent vatten varje gång vi går på toaletten!

Nu vill vi ju inte att du ska sluta spola efter dig, men du får gärna tänka lite på hur olika det kan se ut i världen, om det är rättvist och om det finns något vi kan göra för att ändra på detta. Fundera på det här till exempel: Hur många gånger har du vridit på vattenkranen idag? Vad använde du vattnet till? Vad skulle du ha gjort om det inte fanns någon kran där du kan få vatten?

I Sverige använder varje person ungefär 3500 liter vatten om dagen. Vi dricker, spolar toaletten, tar en dusch, tvättar händerna, vattnar blommorna, tvättar kläder, kokar spaghetti... För oss är det en självklarhet att det ska finnas rent vatten när vi behöver det. Just därför kan det vara svårt för oss att förstå att vattenbrist faktiskt är ett jättestort problem i världen.

Hjäälp till du med och skänk 50kr genom att bara skriva ett inlägg på din blogg, så lite men endå sååå mycket! Vad skulle vi göra utan rentvatten liksom? så spread this shit and feel good :3

http://www.starofhope.se/nyheter-a-press/bloggar/social-volotar/bli-social-volontar-blogga.html




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback